POZVÁNKA / CALL FOR PAPERS

Vážení,

revue pro filosofii a společenské vědy ERGOT Vás zve na symposium na téma “opatrnost”.
K tématu je možno přistoupit z nejrůznějších filosofických nebo společenskovědních úhlů.

Symposium se koná v sobotu 18. května 2024 od 10 hodin v dřemčickém srubu v areálu vyhlídky u bývalého kostela.

Srub se nachází na vyvýšenině západně od Dřemčic (asi 2 km na severovýchod od Třebívlic v okrese Litoměřice), a to na místě zaniklé stavby kostela sv. Jana Nepomuckého. Místní znají objekt jako „srub na vyhlídce“. Na místo se lze dostat autem nebo pěšky z Třebívlic, kam vede vlakové a autobusové spojení. Z Třebívlic je to do Dřemčic 2,3 km po modré turistické značce (Husitská stezka Zemí hradů, Ulričina stezka). Chata samotná se nachází asi 200 m od rozcestí modré značky nad Dřemčicemi směrem na Blešenský vrch. Ve srubu je vybavení na uvaření vody i ohřátí stravy.

Zváni jsou učitelé, studenti, specialisté relevantních oborů i široká veřejnost. Přihlášky příspěvků (jméno účastníka, název příspěvku) přijímáme na e-mailové adrese ergot@post.cz. Prezentace příspěvku by neměla přesáhnout 20 minut a předpokládáme, že bude provázena diskusí.

Příspěvky upravené podle pravidel, jež najdete na stránkách https://ergotsite.wordpress.com, a zaslané do konce léta na e-mailovou adresu ergot@post.cz bude možno publikovat v tematickém čísle revue ERGOT. Podmínkou publikace není prezentace příspěvku na symposiu.

Za organizátory a redakční radu:

Mgr. Petr Bláha, Ph.D.
Mgr. Hynek Tippelt, Ph.D.

Napsat komentář